Hallin runko

CE-merkitty ja kestävä runko on halliemme tukiranka

Janus-hallin kuumasinkitty runko täyttää CE-merkinnän vaatimukset. Runko on kuumasinkitty SFS-EN ISO 1461 -standardin mukaisesti, ja se on aina mitoitettu Eurocoden EC1-mukaisille tuuli- ja lumikuormille.  Runko ankkuroidaan kuumasinkityillä teräspaaluankkureilla, jotka on lyöty teräksisen pohjalaatan läpi asfalttiin. Pohjalaattaan kohdistuvat rasitukset lasketaan eurooppalaisen rakennenormin EC1 mukaisesti. Tarvittaessa tehdään kuormituskokeet, joissa ankkurointilaattaan kohdistetaan asennuksen jälkeen normin mukaiset vaaka-, puristus- ja nostovoimat. 

Kuumasinkitys suojaa hallin teräsrungon

Kuumasinkitys on prosessi, jossa teräkset suojataan sinkillä. Aluksi teräs puhdistetaan peittaamalla se suola- tai rikkihapolla, jonka jälkeen se upotetaan juoksutealtaaseen. Näin saadaan teräksen pintaan suojaava suolakerros, joka estää terästä hapettumasta ennen sinkkikylpyä. Tämän jälkeen teräkset upotetaan sulaan, noin +450 °C sinkkiin, jossa sinkki ja teräs reagoivat keskenään muodostaen pinnoitteen, jonka paksuus vaihtelee 60 – 150 mikrometriin (riippuen teräksen paksuudesta ja upotusajasta). Teräksen ja sinkin reaktiosta riippuen voi pinnoite olla kiiltävä ja hopeahohtoinen (ohuemmat kerrokset), tummanharmaa ja matta (paksummat kerrokset).

Kysy lisää halleistamme – ota yhteyttä!

Janus-hallien rungot, katteet ja varustelu edustavat nykyaikaista rakennustekniikkaa sekä korkealaatuisia materiaaleja. Kerromme mielellämme lisää halleistamme, joten ota yhteyttä!

Ota yhteyttä!